Anina kuhinja

Pečen losos s paradižnikom, špinačo in šampinjoni

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 30

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 2x 200-250 gramski lososov file
  • 2 pesti sveže špinače
  • 2 pesti narezanih šampinjonov
  • 1 večji zrel paradižnik
  • sol in poper
  • nekaj žlic olivnega olja
  • 50 gramov pinjol
  • pirin kruh

Postopek:

Natisni

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V pekač položimo fileja s kožo navzdol.

 

Narezano selenjavo zmešamo z nekaj žlicami olja, soljo in poprom, ter jo razporedimo čez fileja.

 

Pekač za 20-25 minut položimo v pečico, da se riba speče.

 

Ribo serviramo in čeznjo potresemo popražene pinjole. Zraven lahko dodamo tudi kos kruha.