Anina kuhinja

Otroški tiramisu brez jajc s Sippy-jem in jagodami

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 4 skodelice

Sestavine:

  • 2 dcl sladke smetane
  • 8 žlic mascarpone sira
  • 30 gramov sladkorja v prahu
  • 10-20 gramov vanilijevega sladkorja v prahu – Kotanyi
  • 1 žlica rumovega sladkorja v prahu – Kotanyi
  • 3 čajne žličke Sippya – Ječmenove zmešanice
  • 2 dcl vode
  • 8 baby piškotov
  • 8 jagod

Postopek:

Natisni
  1. V merilni lonček dodamo Sippy in ga zalijemo s tremi žlicami hladne vode. Dobro ga premešamo in dolijemo še toliko hladen vode, da dobimo 2 dcl ječmenovega napitka. Napitek osladkamo z rumovim sladkorjem. (lahko ga nadomestite z 1-2 žlicama ruma, če sladico pripravljate za odrasle)

  2. Piškote nadrobimo v skodelice in jih prelijemo s Sippy-jem, toliko, da jih namočimo.

  3. Smetani dodamo sladkor v prahu in vanilijev sladkor v prahu. Stepemo jo do točke, da je še vedno relativno tekoča in ne čvrsta. Takrat ji vmešamo mascarpone sir.

  4. Kremo razporedimo čez namočene piškote in jo okrasimo s svežimi jagodami.

Tiramisu je primeren seveda tudi za odrasle. 😉 Posebej pa je primeren za mlajše otroke (1 leto+), saj ne vsebuje prave kave, ruma in svežih jajc, ki jih klasični tiramisuji vsebujejo.

Sippy oziroma ječmenova mešanica ima prijeten okus po beli kavi in je zdrav nadomestek za kakav, ki ga lahko pripravite vašemu malčku.Več kot očitno pa se z njim lahko tudi super kuha ali ustvarja v kuhinji, saj se lahko meša tudi v hladno vodo in ne samo v (toplo ali hladno) mleko. 🙂

Več o Sippy-u pa si lahko preberete tukaj – http://www.sippy.si/

www.sippy.si