Anina kuhinja

Lososovi grški girosi s tzatziki omako in redkvicami

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 girosa

Sestavine:

  • 1 večja lepinja ali dve manjši
  • 250 gramov Natur aktiv zamrznjenega lososa
  • 4-6 svežih redkvic
  • 1 manjša sveža kumara
  • 3 žlice Natur aktiv navadnega jogurta
  • 3 žlice Natur aktiv kremnega/sirnega namaza
  • sol in poper po okusu
  • 1-2 pesti narezane hrustljave solate in sveže špinače
  • 5-8 žlic Natur aktiv olivnega olja
  • 1-2 mladi čebulici

Postopek:

Natisni
  1. Kumaro naribamo, solimo in pustimo stati 10 minut. Nato jo fino ožamemo in ji vmešamo kremni sir, jogurt in sol, ter poper po okusu.
  2. Losos osušimo s papirnato brisačko, ga posolimo in popopramo ter popečemo na olivnem olju. Ponev naj bo na začetku čimbolj segreta. Takoj ko lososa položite nanjo pa temperaturo znižate na srednjo temperaturo in lososa pražite dokler meso zamatira skoraj do vrha. Nato file obrnete naokrog in ga pražite nekaj minut še na drugi strani.Pečenega lososa ohladimo, nato pa z vilico razkosamo na majhne koščke.
  3. Lepinjo razrežemo na dva kosa. Vsak kos posebej razpolovimo. Na dno dodamo nekaj žlic tzatziki kumarične omake, čez položimo lososovo meso. Ga okrasimo z narezano solato, na kolobarje narezano svežo čebulico in redkvicami. Vse skupaj pokrijemo z drugim delom lepinje in takoj postrežemo.

Natur Aktiv logo splet