Anina kuhinja

Kostanjeva obara z govedino in rdečim vinom

Čas priprave: 20

Čas kuhanja: 2 uri

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 350-400 gramov govejega pleča
  • 2-3 večji korenji
  • 6 manjših krompirjev
  • 2 stroka česna
  • 1 manjša čebula
  • 2 pesti pečenega ali kuhanega kostanja
  • ščepec peteršilja, majarona, sladkorja in popra
  • sol po okusu
  • 2 dcl rdečega vina
  • 500-800 ml goveje juhe ali vode
  • 1/2 čajne žličke paradižnikove mezge/koncentrata

Postopek:

Natisni
  1. Meso dobro zapečemo na nekaj žlicah olivnega olja. Popečenega odstranimo na krožnik. Na olju popečemo še drobno narezano čebulo, da se nežno spusti, nato pa ji dodamo na večje koščke narezano korenje in krompir. Pražimo ju le toliko časa, da se nežno obarvata, nato pa dodamo drobno narezan česen, počakamo da zadiši in dodamo nazaj meso.
  2. Prilijemo vino. Vsebini dodamo slabo čajno žličko soli in lep ščep popra, ščepec sladkorja ter ostale začimbe. Prilijemo jušno osnovo in vsebino zavremo.
  3. Na nižji temperaturi jed počasi kuhamo nadaljno uro ali dve. Zadnjih 10-15 minut, dodamo pečen kostanj in paradižnikovo mezgo. Po okusu dosolimo in kuhamo še 10-15 minut.
  4. Obaro postrežemo.

Kostanjeva obara je del te zgodbe tukaj.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.