Anina kuhinja

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim mesom in rumeno papriko

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 180 gramov kitajskih jajčnih rezancev
  • 1 večja rumena paprika
  • 1 večja rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička naribanega svežega ingverja
  • čili po okusu (svež, v kosmičih ali v prahu)
  • 6 žlic sezamovega olja
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2-3 žlice sojine omake
  • sol po okusu (sama sem je dala 1/2 čajne žličke)
  • 1/3 čajne žličke sladkorja
  • 200 gramov piščančjih prsi

Postopek:

Natisni
  1. Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tenke rezine debeline 2-3mm. Papriko prav tako narežemo na tanjše daljše rezine.Piščančje meso narežemo na tanjše rezine debeline polovice centimetra.

  2. V manjši posodi zmešamo 3 žlice sezamovega olja, sojino omako, sol in sladkor.
    Česen, čili na drobno narežemo.

  3. V soljeno vrelo vodo namočimo jajčne rezance in jih pustimo toliko časa, kolikor je napisano na embalaži. Kuhane odcedimo.

  4. V ponvi segrejemo žlico sezamovega in žlico olivnega olja. Na njem zlato zapečemo piščančje meso.

  5. Meso odmaknemo in ponovno dodamo isto količino obeh vrst olj. Najprej prepražimo česen, ingver in čili, da sestavine zadišijo. Nato dodamo čebulo in papriko. Zelenjavo pražimo nekaj minut, da se malo spusti nato pa jo odstavimo.

  6. V ponev zadnjič dodamo sezamovo in olivno olje in vanjo stresemo rezance. Prelijemo jih z zmešano sojino omako in pražimo da se dobro premešajo in nežno zapečejo. (nekaj minut)

  7. K rezancem primešamo meso in zelenjavo.

  8. Rezance postrežemo.

Preprosti, slastni, s pridihom azijske kuhinje.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.