Anina kuhinja

Ječmenove arašidove kroglice z belo čokolado

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 20-30 kroglic

Sestavine:

  • 240 gramov maslenih piškotov
  • 100 gramov arašidovega masla
  • 1 žlica ječmenove mešanice – Sippy
  • 2 zvrhane žlice sladkorja v prahu
  • 1 vanilijev strok
  • 50-80 ml vode
  • 100 gramov masla sobne temperature (Lahko tudi stopljenega na najnižji temperaturi)
  • 150 gramov bele čokolade
  • 1 pest nesoljenih arašidov

Postopek:

Natisni
  1. Maslene piškote drobno zmiksamo v multipraktiku.
  2. V mrzlo vodo dobro vmešamo ječmenovo mešanico, da dobimo hladen ječmenov napitek.

  3. Ječmenov napitek vlijemo v zmiksane piškote. Dodamo še arašidovo maslo, navadno maslo, sladkor in semena iz vanilijevega stroka. Vsebino zmiksamo, da dobimo zmes, ki jo lahko oblikujemo v kroglice.

  4. Iz zmesi oblikujemo kroglice in jih za 1 uro položimo v hladilnik, da se malce učvrstijo.

  5. Vmes na vodni kopeli stopimo belo čokolado. Čokolado pokapamo po vrhu kroglic, da naravno pade in jo potresemo z drobno narezanimi arašidi.

www.sippy.si