Anina kuhinja

Domači čokoladni bananin sladoled

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 6-10

Sestavine:

  • 3 zrele zamrznjene banane
  • 1 sveža banana
  • agavin sirup po okusu
  • 3-5 žlic kakava v prahu
  • majhen ščepec soli
  • ščepec cimeta
  • 1 vanilijev strok
  • mrvice za okras

Postopek:

Natisni
  1. Banane olupimo in razrežemo na manjše kocke. Shranimo jih v plastično posodo in zamrznemo. Prvih nekaj ur sadje nekajkrat premešamo, da ga bomo kasneje lažje zmiksali.
  2. Zamrznjeno sadje stresemo v multipraktik. Dodamo mu sirup, semena vanilijevega stroka, sol, cimet, kakav v prahu in svežo banano. Le- ta bo v sladoled vnesla nekaj mehkejše teksture in se bo ta lažje zmiksal.
  3. Vsebino zmiksamo in takoj postrežemo.
  4. Sladoled, ki nam ostane, postavimo nazaj v zamrzovalnik. Preden ga bomo naslednjič postregli, ga za vsaj 30–60 minut postavimo v hladilnik, da se malce zmehča.
  5. Namesto agavinega sirupa lahko uporabite javorjev sirup ali med.
    Primerne banane za ta recept morajo na lupini imeti črne pikice. Takrat so dovolj zrele in sladke.