Anina kuhinja

Bučkin chili con carne

Čas priprave: 20

Čas kuhanja: 20

Količina: 4

Sestavine:

  • 1 večja čebula
  • 2 stroka česna
  • 500 gramov mlete govedine
  • 400 ml paradižnikovih pelatov iz konzerve
  • 1 svež paradižnik
  • 2 pesti narezane in olupljene muškatne ali hokaido buče
  • 1 čajna žlička sladke paprike v prahu in sladkorja
  • ščepec posušenega origana
  • dober ščep cimeta in 1 lovorjev list
  • 200 gramov kuhanega rdečega fižola
  • sol in čili po okusu
  • kisla smetana po želji

Postopek:

Natisni
  1. V posodi segrejemo nekaj žlic olja. Na njem popečemo mleto meso, da malce porjavi nato pa ga odstavimo.
  2. V ponvi ponovno segrejemo nekaj žlic olja in na njem popečemo na drobno narezano čebulo. Ko se čebula spusti dodamo na drobno narezan česen in čili. Ko česen zadiši pa v ponev stresemo, origano, sladkor in mleto papriko in bučko. Vse skupaj nekaj sekund pražimo nato pa dodamo pripravljeno popraženo meso. Vsebino zalijemo s pelati in na drobno narezanim paradižnikom.
  3. Chili na najvišji temperaturi mešamo nadaljnih nekaj minut. Dolijemo dcl vode (ali goveje juhe), dodamo cimet, lovorjev list in sol. Temperaturo zmanjšamo na nižjo in vsebino kuhamo nadaljnih 15 minut oziroma dokler vam konsistenca ne odgovarja in je seveda bučka kuhana.
  4. Po tem času dodamo odcejen in opran fižol. Kuhamo še nekaj minutk, nato pa odstranimo lovorjev list, ter chili con carne postrežemo.
  5. Zraven po želji postrežemo kislo smetano in kruh.

Recept spada v zgodbo ideje za nedeljsko kosilo, ki jo najdete tukaj.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.