Anina kuhinja

Brezglutenski špageti z omako carbonara brez jajc

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 250 gramov Schaer špagetov
  • 250 ml sladke smetane
  • 1 čajna žlička zrnastega česna
  • 1 pest naribanega parmezana
  • sol in črni poper po okusu
  • 6-8 pancet

Postopek:

Natisni
  1. Testenine skuhamo al dente v soljenem vrelem kropu.
  2. Medtem ko se testenine kuhajo pripravimo omako.
  3. V ponvi na srednji temperaturi zlato rjavo popečemo panceto. Popečeno panceto odložimo na papirnate brisačke da vpijejo odvečno maščobo.
  4. V maščobi ki so jo pancete spustile popražimo namočeni zrnasti česen ali drobno narezan svež česen (2-3 stroki). Ko zadiši prilijemo smetano. Dodamo parmezan in po okusu solimo in popramo.
  5. V omako nadrobimo polovico popečene pancete in jo zmešamo s kuhanimi špageti.
    Špagete postrežemo in jim po vrhu postrežemo preostalo panceto.

Slastna italjanska klasika primerna tudi za vse, ki imate težave z jajci, ali pa jih neradi uživate nepopolno toplotno obdelane.

Schaer