Anina kuhinja

Brezglutenska cimetova čokoladno orehova krostata

Čas priprave: 20

Čas kuhanja: /

Količina: 8 kosov

Sestavine:

  • 8-10 Schaer brezglutenskih savojskih piškotov (ali drugih savojskih/baby piškotov)
  • 3-4 žlice brusnične marmelade (ali jagodne/marelične)
  • 1-2 dcl mleka
  • 5-6 žlic ruma
  • 4 žlice mletih orehov
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • vanilijev strok
  • 100 gramov temne čokolade
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 3-4 žlice sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu

Postopek:

Natisni
  1. Mleko in 2-3 žlice ruma zmešamo. V mleko namakamo piškote in jih položimo po dnu. Čez piškote zlijemo segreto marmelado (segrejemo jo da je bolj tekoča in se lepše razporedi) in počakamo da se ohladi. Vmes pripravimo nadev.
  2. Čokolado stopimo na vodni kopeli in počakamo da se ohladi na sobno temperaturo.
  3. Smetano skupaj s sladkorjem stepemo do mehke čvrstosti (ko se cofek ob dvigu mešalk zaviha navzdol). V dve tretjine smetane z lopatko počasi vmešamo čokolado in orehe, semena vanilijevega stroka in dve žlici ruma.
  4. Kakav v prahu zmešamo s cimetom. Čokoladno kremo razporedimo po piškotih. Čez čokoladno kremo razporedimo preostalo smetano in vse skupaj potresemo s cimetovim kakavom v prahu.
    Krostato za vsaj 1 uro položimo v hladilnik.

Schaer