Anina kuhinja

Azijska govedina s čebulo, indijskimi oreščki in rižem

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 250-300 gramov goveje pljučne ali goveje pleča
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička naribanega svežega ingverja
  • 4-6 žlic sojine omake
  • 4 žlice sezamovega olja
  • 3-4 žlice Natur aktiv olivnega olja
  • 160-200 gramov Natur aktiv dolgozrnatega riža
  • 2-4 žlice azijske čili omake ali en svež čili
  • sol po okusu
  • 1 čajna žlička Natur aktiv rjavega sladkorja
  • 1 pest Natur aktiv indijskih oreščkov
  • 2 sveži mladi čebulici

Postopek:

Natisni
  1. Meso narežemo na drobno. Dodamo mu dve žlici sojine omake, ščepec soli in žlico sezamovega olja. Čebulo narežemo na kolobarje. Mlado čebulico narežemo na manjše kolobarje. Indijske oreščke grobo narežemo.
  2. Riž spiramo z vodo dokler voda ne postane bistra. Nato dolijemo vodo in dodamo dober ščep soli. Vsebino zavremo in jo pustimo vreti eno minuto. Po tem času temperaturo zmanjšamo na najnižjo in posodo pokrijemo. Riž tako kuhamo 15 minut. Vmes posode ne odkrivamo in riža ne mešamo. Po tem času ploščo ugasnemo in pustimo riž pokrit na ugasnjeni plošči še deset minut. Vmes pripravimo omako.
  3. V ponev dodamo žlico sezamovega olja in žlico olivnega. Na njen popražimo meso. Popraženo meso odstavimo. V ponev dodamo novo žlico obeh olj in na njem popražimo čebulo. Čebuli dodamo sladkor in ščepec soli. Ko se spusti, ji dodamo drobno narezan česen in nariban ingver. Ko česen zadiši, prilijemo preostalo sojino omako, čilijevo omako in popraženo meso. Pražimo nekaj sekund, nato po okusu dosolimo in odstavimo.
  4. Omako serviramo čez kuhan riž. Po vrhu postrežemo narezano mlado čebulico in indijske oreščke. Takoj postrežemo.

Natur Aktiv logo splet