Anina kuhinja

Zloženka iz slanega kvašenega testa s koruzo

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura (skupaj z vzhajanjem)

Za eno skodelico- 1 osebo.

SESTAVINE:

  • ščepec origana
  • 8 žlic mleka
  • 100 g moke
  • 1/4 kocke kvasa
  • 3-4 rezine sira
  • 2 žlici olja
  • 3 žlice kečapa
  • 80 g koruze
  • ščepec soli in sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

Moko stresemo v posodo in na sredini izdolbemo luknjo. Ob robu potresemo sol. V sredino vlijemo olje.

V manjšo posodo zlijemo mleko in ga pogrejemo da postane toplo. Vmešamo mu sladkor in vanj nadrobimo kvas. Posodo pokrijemo in počakamo 10 minut da kvas vzide.

Po tem času s kuhalnico na sredino moke počasi vmešamo vzhajan kvas. Kvas ne sme priti v stik s soljo,zato je sol na robu. Kvas vmešavamo od sredine proti robu. Ko sestavine grobo vmešamo, jih stresemo na kuhinjsko površino in dobro zgnetemo. Če je testo pretrdo dodamo še malo vode. Če pa se prijema pa še malo moke.

Testo pustimo počivati kakšne pol ure, nato pa ga razdelimo na tri dele.

Skodelico namastimo in nadevamo s prvo plastjo testa, ki smo ga z rokami oblikovali v krogec. Na testo namažemo kečap, dodamo malce koruze in tretjino sira, ter ščepec origana.

Postopek ponovimo dvakrat. Vrh zloženke zaključimo s kečapom, koruzo in sirom.

Vse skupaj položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-40 minut.

Dober tek!