Anina kuhinja

Višnjeva torta črni gozdiček brez peke

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 torta

Sestavine:

  • Sestavine za podlago:
  • 150 gramov maslenih ali polnozrnatih piškotov
  • 50 gramov masla
  • 1-2 žlici mletih lešnikov
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • Sestavine za nadev:
  • 200-250 gramov izkoščičenih višenj iz kompota
  • 4 žlice marelične marmelade
  • 1-2 žlici limoninega soka
  • 800 ml sladke smetane
  • 500 gramov sira mascarpone sobne temperature
  • 150 gramov grenkega kakava v prahu
  • 1 vanilijev strok
  • 2-3 žlice ruma
  • 5-7 žlic sladkorja v prahu
  • 100 gramov kvalitetne temne čokolade

Postopek:

Natisni
  1. Piškote in lešnike fino zmeljemo. V ponvi segrejemo maslo in mu dodamo vanilijev sladkor, piškote in lešnike, ter vsebino do zlate barve popražimo. Zmes pritisnemo ob dno servirnega pekača/servirne posode. Podlago ohladimo.
  2. Marmelado zmešamo z limoninim sokom in segrejemo do toplega. Prelijemo jo čez podlago in čeznjo potresemo odtečene višnje.
  3. Mascarpone sir zmiksamo skupaj s kakavom v prahu (1-2 žlici prihranimo za vrh torte), rumom, semeni vanilijevega stroka in sladkorjem. V zmes vmešamo 600 ml tekoče sladke smetane. Mešamo da se sestavine fino povežejo nato pa jo prelijemo čez podlago.
  4. Torto položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur, najbolje čez noč. Nato pa jo potresemo s preostalim kakavom v prahu, okrasimo s stepeno smetano in nadrobljeno čokolado.

Komentarji

  1. Pozdravljena, Ana,

    tortica izgleda res čudovita. Zanima me, za kakšen premer pekača je napisan recept.

    Hvala za odgovor in lep pozdrav,

    Tina

    1. Živjo 🙂 Napisana je za klasični model torej 24 cm premera. 😉

      Lepe praznike želim,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.