Višnjeva torta črni gozdiček brez peke

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 torta

Sestavine:

  • Sestavine za podlago:
  • 150 gramov maslenih ali polnozrnatih piškotov
  • 50 gramov masla
  • 1-2 žlici mletih lešnikov
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • Sestavine za nadev:
  • 200-250 gramov izkoščičenih višenj iz kompota
  • 4 žlice marelične marmelade
  • 1-2 žlici limoninega soka
  • 800 ml sladke smetane
  • 500 gramov sira mascarpone sobne temperature
  • 150 gramov grenkega kakava v prahu
  • 1 vanilijev strok
  • 2-3 žlice ruma
  • 5-7 žlic sladkorja v prahu
  • 100 gramov kvalitetne temne čokolade

Postopek:

Natisni
  1. Piškote in lešnike fino zmeljemo. V ponvi segrejemo maslo in mu dodamo vanilijev sladkor, piškote in lešnike, ter vsebino do zlate barve popražimo. Zmes pritisnemo ob dno servirnega pekača/servirne posode. Podlago ohladimo.
  2. Marmelado zmešamo z limoninim sokom in segrejemo do toplega. Prelijemo jo čez podlago in čeznjo potresemo odtečene višnje.
  3. Mascarpone sir zmiksamo skupaj s kakavom v prahu (1-2 žlici prihranimo za vrh torte), rumom, semeni vanilijevega stroka in sladkorjem. V zmes vmešamo 600 ml tekoče sladke smetane. Mešamo da se sestavine fino povežejo nato pa jo prelijemo čez podlago.
  4. Torto položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur, najbolje čez noč. Nato pa jo potresemo s preostalim kakavom v prahu, okrasimo s stepeno smetano in nadrobljeno čokolado.

Komentarji

*Zahtevano

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
 

Sledite mi

Na facebooku
 
Na Instagramu