Anina kuhinja

Turški hrustljavi skutini sladkorni piškoti

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 30 kosov

Sestavine:

  • 250 gramov masla – sobne temperature
  • 250 gramov fine pasirane skute
  • 300 gramov pirine moke (ali navadne bele)
  • 4 žlice trsnega sladkorja
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 1/3 čajne žličke pecilnega praška

Postopek:

Natisni

Z lopatko ali mikserjem fino zmešamo maslo in skuto.

V zmes vgnetemo moko, sol in pecilni prašek in oblikujemo testo. Testo zvaljamo na debelino 3-4 mm in izrežemo čimveč krogov premera od 6-8 cm.

Sladkorja premešamo skupaj. Kroge pomakamo v sladkor in jih prepogibamo kakor kaže video. Takšne položimo na papir za peko in naprej v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut – do zlato rjave barve.