Anina kuhinja

Telečja obara z ajdovo kašo in šampinjoni

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

  • 500 gramov telečjega pleča
  • 1 manjša čebula
  • 2 korenja
  • 80-100 gramov ajdove kaše
  • 10 šampinjonov
  • 2 pesti zamrznjenega graha
  • vejica svežega peteršilja, majarona in drobnjaka
  • sol in poper po okusu
  • 1 žlica polnozrnate moke
  • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
  • pirin kruh

Postopek:

Natisni
  1. Čebulo, korenje, meso in šampinjone narežemo na manjše koščke.
  2. Na nekaj žlicah olja popražimo čebulo. Ko se spusti, dodamo meso, korenje in šampinjone. Vsebino pokuhavamo, da tekočina izhlapi. Med pokuhavanjem posodo zapiramo s pokrovom.
  3. Ko tekočina izhlapi, pražimo še minuto, nato pa vse skupaj zalijemo z 1-2 litrom tekočine. Dodamo začimbe, sol, poper in kuhamo 30 minut.
  4. Po tem času dodamo ajdovo kašo. Kuhamo nadaljnih 15 minut, dodamo še grah in nadaljujemo s kuhanjem za nekaj minut. Medtem v manjši skodelici zmešamo dcl vode, z moko in koncentratom. Vsebino vmešamo v obaro in jo pustimo da zavre in se kuha še minuto.
  5. Obaro postrežemo skupaj s kruhom.