Anina kuhinja

Svetlo temni čokoladni tiramisu

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: pekač premera 24 cm

Sestavine:

  • 750 ml mascarpone sira
  • 4 jajca
  • 100 gramov sladkorja v prahu
  • 1 Kotanyi vanilijev strok in ščepec soli
  • 300-400 ml mleka
  • 20 gramov Kotanyi rumovega sladkorja ali količina ruma po želji
  • 250 gramov savojskih piškotov
  • 5-6 žlic grenkega kakava v prahu
  • 1/4 čajne žličke Kotanyi cimeta

Postopek:

Natisni
  1. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo sladkor in semena vanilijevega sladkorja, ter jih miksamo do svetlo rumene barve.
  2. Beljakom dodamo ščep soli in jih miksamo toliko časa da nastane sneg.
  3. K rumenjakom dodamo mascarpone in dobro premešamo. Počasi vmešamo še sneg in zmes razpolovimo. V polovico počasi vmešamo 4 žlice grenkega kakava v prahu (za še bolj čokoladen okus lahko tudi kakšno žlico več)
  4. Mleko zmešamo z rumovim sladkorjem. V tekočino potopimo piškote in jih sproti polagamo v pekač da pokrijemo dno. Čez dno premažemo čokoladno kremo.
  5. Čez čokoladno kremo naložimo novo plast namočenih piškotov. Čez piškote premažemo svetlo kremo in jo potresemo s preostalim kakavom zmešanim s cimetom.
  6. Tiramisu za vsaj 2-3 ure položimo v hladilnik.

oglasek (1)