Anina kuhinja

Stročji fižol s kislo smetano in drobnjakom

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 60 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 3-4 pesti kuhanega stročjega fižola
  • 1 zvrhana žlica kisle smetane
  • ščepec Kotanyi mletega belega popra
  • sol in kis po okusu
  • 1-2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica Kotanyi orehovega olja (lahko ga nadomestite z navadnim)
  • 1 žlica drobno narezanega svežega drobnjaka

Postopek:

Natisni
  1. Stročji fižol skuhamo v soljenem kropu in ohladimo.
  2. V posodi zmešamo kislo smetano, olivno olje, poper, sol, orehovo olje, drobnjak in kis po okusu.
  3. Polivko zlijemo čez fižol in dobro premešamo, ter postrežemo.

oglasek (1)