Anina kuhinja

Špinačna juha z jogurtom + kašica

Čas priprave: /

Čas kuhanja: /

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 1/2 manjše čebule
  • 3-4 krompirjev
  • 1-1,5 litra nesoljene piščančje juhe ali vode
  • 3 polne pesti sveže špinače
  • 3-4 žlice grškega ali navadnega jogurta
  • sol in poper po okusu
  • sveži peteršilj po okusu

Postopek:

Natisni
  1. Čebulo in krompir na drobno narežemo. Na žlici olja ju popražimo da se čebula malo spusti, nato pa zalijemo z juho. Vsebino kuhamo 20 minut.
  2. Nato bolj gosto zajemalko juhe odstranimo, ji dodamo slabo pest sveže špinače (lahko tudi polovico jajčnega rumenjaka) in čajno žličko jogurta, ter vsebino zmiksamo v kašico za dojenčka. Miksamo z impulzi, da se krompir lepše spasira.
  3. V ostalo juho dodamo sol, poper, peteršilj in preostalo špinačo, ter jogurt. Fino zmiksamo in juho postrežemo zraven domačih krutonov.

Recept je napisan v stilu, da juho lahko pripravite za celotno družino – tudi za najmlajše člane, ki prisegajo še na kašice. Kašica skupaj z jogurtom in rumenjakom je primerna od dopolnjenega 8 meseca naprej.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.