Anina kuhinja

Špageti v omaki iz pečene hokaido buče z mesnimi kroglicami

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 40 minut

Količina: /

Sestavine:

  • Sestavine za omako:
  • 1 majhna hokaido buča
  • 1 srednje velik paradižnik
  • 1 srednje velika rdeča čebula
  • 1 manjši korenček
  • 1/2 čajne žličke dimljene sladke paprike v prahu
  • ščepec soli in belega popra
  • 5 žlic sončničnega olja
  • Sestavine za mesne kroglice ali polpetke:
  • 200 gramov mlete govedine
  • 2 žlici krušnih drobtin
  • 1 jajce
  • 1/2 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
  • ščepec soli in popra
  • ščepec peteršilja
  • Ostale sestavine:
  • 250 gramov špagetov
  • zvrhana čajna žlička soli

Postopek:

Natisni
  1. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Večji pekač obložimo s papirjem za peko. Čebulo in korenje olupimo, razpolovimo in narežemo na večje koščke. Paradižnik narežemo na četrtine. Bučo operemo, ji odstranimo semena in jo prav tako neolupljeno narežemo na večje rezine.Vse pripravljene sestavine stresemo na pekač in jih potresemo s papriko v prahu, soljo, poprom in prelijemo z oljem. Sestavine premešamo in pekač položimo v segreto pečico za 35-40 minut.

  2. V manjši posodici stepemo jajce skupaj, s soljo, poprom, paradižnikovim koncentratom in peteršiljem. V stepemo jajce vmešamo mleto meso in drobtine. Oblikujemo manjše kroglice ali polpetke.

  3. V soljenem kropu skuhamo špagete in jih odcedimo. Prihranimo si dober dcl vode. Če bodo odcejene testenine nekaj časa stale, jih premešamo z žlico olivnega olja, da se ne bodo sprijele skupaj.
  4. Pečeno zelenjavo stresemo v multipraktik in jo grobo zmeljemo v omako. Če želite fino omako, jo miksajte nekaj trenutkov več.

  5. V ponvi segrejemo olje, ki naj pokriva površino. Ko je olje vroče, mu dodamo kroglice, ter jih na obeh straneh zlato rjavo zapečemo.

  6. Popečenim kroglicam prilijemo zmiksano bučno omako. Po potrebi dolijemo še malo vode iz testenin, če je pregosta.

  7. Omako postrežemo skupaj s kuhanimi špageti.

Popolna jed, za prelepe buče, ki so te dni na vsakem koraku.