AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Špageti s češnjevim paradižnikom, čičeriko in tunino

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

150-200 gramov špagetov
2x Rio Mare tunina Leggero
15-20 češnjevih paradižnikov
ščep sladkorja
3-4 stroki svežega česna
100 gramov kuhane čičerike
nekaj listov sveže bazilike
1 pest parmezana
sol in črni poper po okusu

Postopek:

Natisni

Češnjeve paradižnike razpolovimo. Česen narežemo na tanke kolobarje. Tunino odstranimo na krožnik.

V ponvi na nekaj žlicah popečemo paradižnik s ščepom sladkorja. Pražimo ga nekaj minut, da se ponekod zapeče. Takrat dodamo česen, da zadiši.

Vmešamo sveže kuhane špagete in vmešamo čičeriko, tunino ter grobo narezano baziliko. Premešamo in dodamo sveže nariban parmezan, ter po okusu dosolimo in popopramo.

Špageti s češnjevim paradižnikom, čičeriko in tunino je super zdrav, lahek recept. Vsebuje Rio Mare tunino Leggero, ki ima 60% manj oljčnega olja in je tako veliko bolj lahka.