Anina kuhinja

Smetanova tortica s savoiardi/baby piškotki in breskvami – brez peke

Čas priprave: /

Čas kuhanja: /

Količina: 8 oseb - pekač 24cm premera

Sestavine:

  • približno 20 baby piškotov recept tukaj
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 1 Kotanyi vanilijev strok
  • 2-3 žlice sladkorja v prahu
  • 3 žlice grškega jogurta ali kisle smetane
  • 10 breskvinih vloženih polovičk (lahko tudi drugo poljubno sadje)
  • 4 žlice marelične marmelade
  • 2-3 dcl tekočine od vloženih breskev ali mleko

Postopek:

Natisni
  1. Sladko smetano stepemo skupaj s sladkorjem in semeni iz vanilijevega stroka. V smetano z lopatko počasi vmešamo grški jogurt ali kislo smetano.
  2. Marelično marmelado pogrejemo da se utekočini. Breskve narežemo na drobno.
  3. Piškote namakamo v sladko tekočino ali mleko in razporedimo na dno pekača. Premažemo s polovico marmelade in potresemo s polovico sadja. Vse skupaj premažemo s polovico stepene smetane in postopek ponovimo. Pazimo da nam ostane en do dva piškota za okras.
  4. Po vrhu nadrobimo piškot in tortico položimo za 3-4 ure v hladilnik – najbolje pa kar čez noč.