Ričet ali ješprenj

Čas priprave: 15

Čas kuhanja: 60 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 150 gramov ješprena
  • 3 krompirji
  • 2 korenja
  • kranjska klobasa
  • vejica svežega peteršilja, majarona, luštreka in drobnjaka
  • 1-2 stroka česna (ali slaba čajna žlička česna v prahu)
  • poper in sol po okusu
  • 1-2 pesti kuhanega fižola

Postopek:

Natisni
  1. Krompir, korenje in klobaso narežemo na srednje velike koščke. Dodamo jih v posodo.
  2. K zelenjavi in mesu, dodamo še namočen zrnasti česen ali sveži strok česna, začimbe, poper, sol in dobro opran ješprenj. Vsebino zalijemo s hladno vodo in pristavimo na štedilnik da zavre.
  3. Ričet na najnižji temperaturi kuhamo nadaljnjo slabo uro. Zadnji 5-10 minut dodamo še fižol in ješprenj po okusu dosolimo. Zraven postrežemo kruh.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Sledite mi

Na facebooku
 
Na Instagramu