Anina kuhinja

Preprosti rožičevo čokoladni piškoti

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 14 minut

Količina: 15 večjih piškotov

Sestavine:

  • 120 gramov masla sobne temperature
  • 100 gramov sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 100 gramov navadne ali pirine moke
  • 70 gramov mletega rožiča ali rožičeve moke
  • 30 gramov BAM kakava v prahu
  • ščepec cimeta in soli
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja v prahu ali žlička BAM vanilijeve paste
  • 60 gramov jedilnega ali koruznega škroba
  • 230 gramov BAM temne čokolade (lahko tudi jedilne)

Postopek:

Natisni
  1. Najprej z električnim mešalnikom penasto umešamo maslo sobne temperature s sladkorjem v prahu in vanilijevim sladkorjem.
  2. Dodamo jajce in ponovno hitro zmešamo.
  3. Nato dodamo še moko, jedilni oz. koruzni škrob, kakav v prahu, mleti rožič, sol, cimet in pecilni prašek.
  4. Ko so vse sestavine lepo povezane, na hitro z ročno metlico ali spatulo vmešamo še nadrobljeno čokolado.
  5. Dobimo dokaj mehko zmes, ki jo položimo na prozorno folijo in oblikujemo v večji svaljek oziroma klobaso. Slednjo dobro zavijemo v folijo in postavimo za vsaj eno do dve uri (lahko tudi čez noč) v hladilnik. Med hlajenjem se bo maslo strdilo in masa bo tako primernejša za oblikovanje.
  6. Ohlajeno maso za piškote narežemo na kolobarje debeline približno 1 cm. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih nato damo v pečico, segreto na 180 °C za 13–15 minut.
  7. Preostalo zmes za ta čas zavijemo nazaj v folijo in položimo v hladilnik, da se maslo ne bi stopilo.
  8. Pečene piškote pustimo nekaj minut na pekaču, da se deloma ohladijo, potem pa jih prestavimo na servirni krožnik ali v posodo za piškote.

Obožujem rožič in nora sem na sladice ki ga vsebujejo. Najrajši ga kombiniram s čokolado in te piškoti so res moje sladke sanje. Mmmm, zelo priporočam. 😉

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.