Anina kuhinja

Preprosta italjanska caprese solata s česnovimi zeliščnimi hrustljavimi krutoni

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 3 krožniki

Sestavine:

Sestavine za krutone:
80 ml oljčnega olja
6 strokov česna
2 čajni žlički suhega peteršilja
bel poper po okusu
1,5 čajne žličke suhega origana
100 g Schaer brezglutenskega ali klasičnega kruha

Ostale sestavine:
20-30 zrelih češnjevih paradižnikov
1 blazinica mocarele
3-4 žlic oljčnega olja – za preliv
2 žlici vinskega, jabolčnega ali balzamičnega kisa

Postopek:

Natisni

Olje segrejemo do toplega. Dodamo drobno zmlet ali drobno narezan česen in ostale začimbe.

Kruh narežemo na manjše kocke in ga stresemo v vrečko za živila. Čezenj zlijemo zeliščno zmešanico in dobro pretresemo. V vreči pustimo 10-15 minut, vmes pa pečico segrejemo na 150 stopinj.

Krutone razporedimo po papirju za peko, da se ne prekrivajo in jih pečemo v segreti pečici 30 minut. Vsakih 10 minut jih premešamo.

Paradižnik narežemo na polovice. Mocarelo natrgamo. Paradižniku dodamo ščepec soli, kis in olje in ga pustimo stati 10-15 minut, da spusti sokove.

Vse sestavine premešamo in takoj postrežemo.

 

Preprosta italjanska caprese solata s česnovimi zeliščnimi hrustljavimi krutoni so super luštna ideja za prigrizek ali sveže lahko kosilo. Krutoni so sami po sebi odlični tudi kot spremljava skoraj vsaki juhi ali pa kot super hrustljav prigrizek.

Za bolj zdravo različico lahko uporabite polovico manj olja in polnozrnat kruh.

Odlično pa uspejo tudi z brezglutenskim Schaer kruhom, za vse ki imate težave z glutenom.