Anina kuhinja

Preprost čokoladni čajni kolač na žlice z granatnim jabolkom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: za pekač premera 24 cm

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 12 žlic pirine, polnozrnate ali navadne moke
  • 8 žlic trsnega sladkorja
  • 15 žlic vode
  • 2 žlici grenkega kakava v prahu
  • 1 zvrhana čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli in cimeta
  • 4-5 žlic bio čokoladnega namaza
  • 0,5 dcl vode zmešane z žlico agavinega sirupa
  • 1 čajna žlička olja
  • 100-150 gramov temne čokolade
  • granatno jabolko

Postopek:

Natisni

Jajca in sladkor stepamo vsaj 5-10 minut, da se občutno poveča prostornina.

Moko presejemo skupaj s kakavom v prahu, pecilni prašek in jima vmešamo sol in cimet.
Moko in vodo postopoma dodajamo v jajčno zmes in mešamo. Mešamo le toliko kot je potrebno da se sestavine povežejo.

Zmes prelijemo na dobro pomaščen pekač obložen s paprijem za peko in pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah 20-25 minut – dokler iz biskvita ne pride ven čist zobotrebec.

Čokolado stopimo na najnižji temperaturi na vodni kopeli in ji vmešamo olje.Ohlajeno torto, prerežemo na pol, vsak del biskvita z žlico ovlažimo z agavino sladko vodo. Spodnji del premažemo z bio čokoladnim namazom in pokrijemo z zgornjim ovlaženim delom. Prelijemo s čokolado in okrasimo z granatnim jabolkom.