Anina kuhinja

Polnozrnati medenjaki z žajbljevim medom, obliti s čokolado

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 25-35

Sestavine:

200 gramov polnozrnate moke
140 gramov koruznega škroba
60 gramov žajbljevega medu
1 jajce
125 gramov masla sobne temperature
1 žlica vanilijevega sladkorja ali žlička BAM vanilijeve paste
115 gramov temnega nerafiniranega sladkorja
1 čajna žlička cimeta
1/4 čajne žličke mletega ingverja in muškatnega oreščka
1 čajna žlička pecilnega praška
1/6 čajne žličke soli
100-150 gramov BAM temne čokolade

Postopek:

Natisni

Nerafiniran sladkor fino zmiksamo in spustimo skozi cedilo. Damo ga v posodo skupaj z maslom in vanilijevim sladkorjem in miksamo 10 minut. Dodamo med in premešamo. Nato dodamo celo jajce in zmiksamo samo na hitro.

Dodamo moko, škrob, cimet, muškatni orešček, cimet, mleti ingver, sol, pecilni prašek in premešamo samo toliko da se sestavine povežejo.

Zmes oblikujemo v majhne kroglice in pečemo 10 minut v segreti pečici na 180 stopinj. (testo lahko razvaljamo in izrežemo figurice)

Piškotke ohladimo nato pa jih pomakamo v stopljeno temno čokolado. Ko se čokolada na piškotih ohladi, del stopljene čokolade damo v vrečko, odrežemo manjši rob in še dodatno okrasimo piškote.