Anina kuhinja

Piščanec s curryem / karijem

Piščanec v marinadi.

 

Popečena čebula.

 

Piščanec med počasnim kuhanjem.

 

Dodajanje mleka z moko za zgostitev.

 

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
ZAHTEVNOST: 2/5

Za 5 oseb.

SESTAVINE:
– 2 čebuli
– ščepec soli in popra
– 3 dcl jušne osnove
– 6 strokov česna
– 3 piščančji zrezki
– 100 ml smetane
– 1 čajna žlička peteršilja
– 1 zvrhana žlica currya
– 2 žlici paradižnikove omake ali  1 žlico paradižnikove mezge
– dober ščep paprike v prahu
– 1 dcl mleka + žlička moke

OPIS PRIPRAVE:

Čebulo in česen narežemo na drobne koščke. Meso prav tako narežemo na približno centimeter velike koščke in mu dodamo malce currya, papriko v prahu, sol in poper. Vse začimbe dobro vtremo v meso in ga pustimo malce počivati.
V ponvi segrejemo kakšne 3-4 žlice olja. Čebulo popečemo, da postane zlato rumene barve in ji dodamo piščanca in česen. Vse malce popražimo, ter dodamo peteršilj, preostali curry, sol, poper in jušno osnovo. Vse skupaj kuhamo na srednji vročini pol ure. Po potrebi dolijemo še malce juhe.
Po tem času primešamo še vse ostale sestavine. Vsebino zavremo. Omaki nato nežno primešamo še dobro zmešan 1 dcl mleka z žličko moke, da jo malce zgostimo.

Dober tek!