Anina kuhinja

Pirini polnozrnati svedrci v zelenjavni omaki z rdečo papriko in špinačo pripravljeni v eni posodi

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

400 gramov pirinih polnozrnatih svedrcev
1 rumena čebula
1 rdeča paprika
1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna
3 pesti sveže špinače
1 dcl pelatov
1 žlica paradižnikovega koncentrata
800 ml vrele vode
1/2 čajne žličke Kotanyi peteršilja in origana
1 čajna žlička Kotanyi sladke paprike v prahu
1 pest naribanega parmezana
1 čajna žlička Kotanyi začimbne mešanice – Paradižnik s česnom in zelišči
sol in poper po okusu

Postopek:

Natisni

Čebulo in  papriko na drobno narežemo. Česen in začimbno mešanico namočimo v malo mlačne vode. Najprej popražimo čebulo in jo malo posolimo in osladkamo. Ko se spusti, dodamo papriko. Pražimo minutko, nato pa dodamo česen in začimbno mešanico.

Ko zadiši dodamo pelate, paradižnikov koncentrat in začimbe. Solimo in popramo po okusu. Zalijemo z vodo in kuhamo 10 minut. Takrat po okusu dosolimo in vmešamo testenine/svedrce. Vsebino pokrijemo in kuhamo toliko kot narekuje čas na embalaži.

Po potrebi med kuhanjem prilijemo še malo vrele vode, drugače pa posode ne odkrivamo.

Kuhanim testeninam vmešamo grobo narezano špinačo in parmezan, ter jih takoj postrežemo.

Pirini polnozrnati svedrci v zelenjavni omaki z rdečo papriko in špinačo v eni posodi, je odlična zdrava zelenjavna varianta za testeninsko kosilo. Omaka je preprosta in jed se v celoti kuha v eni posodi. tako je na koncu veliko manj pospravljanja, testenine pa so mnogo bolj okusne.