Basmati riž s koruzo, grahom in skušo je preprosta in hitra ideja za kosilo. Super primerna sploh za tiste dneve ko za kuhanje nimamo veliko časa, pa bi vseeno radi naredili topel obrok zase ali za družino. Pri pripravi so mi odlično bližnico ponudili Rio Mare fileji skuše v paradižnikovi omaki, ki so noro okusni…
Rižev narastek s hruškami in lešniki
Rižev narastek s hruškami in lešniki je popolna jesenska jed, ko je na pretek domačih hrušk ali jabolk. Pri pripravi mi je pomagal moj najljubši kuhinjski pomagač Boschev Optimum, narastek pa je spekla Boscheva kombinirana parna pečica….
Ekspresna goveja obara s krompirjem in makarončki
Ekspresna goveja obara s krompirjem in makarončki je super ideja za kosilo ko namostane meso iz goveje juhe. Tako ga lahko uporabimo naprej. Pri pripravi sem uporabljala prelepo Eterna črno posodo in čudovit emajliran krožnik z modro obrobo iz www.emo-shop.com…
Zobatec v kremni omaki s suhim paradižnikom in basmati rižem
Zobatec v kremni omaki s suhim paradižnikom in basmati rižem je nastal popolnoma spontano in ga bomo brez dvoma ponovili, saj je bil izjemno všeč celotni družini. Je zdrava jed, preprosta in polna okusov. Več receptov najdete na www.ponti.si…
Sladka skutno pehtranova lazanja
Ideja za sladko skutno pehtranovo lazanjo je nastala v moji glavi in bila je takooooo božanska, da jo je pohvalila tudi moja stara mama, ki ima zelo prefinjen okus in jo ne očaram vedno. 😉 Tudi otroka sta jo malicala kot zastavo. 😀 Recept vam podarja Eurospin. Sveži lističi za lazanjo, trsni slaskor in sladka…
Goveji zrezki v vinski omaki s špinačnimi polnozrnatimi štruklji
Goveji zrezki v vinski omaki s špinačnimi polnozrnatimi štruklji so bili narejeni v le 5 minutah, če odštejem da so se potem kuhali sami. 😉 Z dodatkom polnozrnatih špinačnih štrukljev, ki sem jih na poti pobrala v centru Ljubljane in postregla zraven, so sestavljali pravi bogat in omamno dober krožnik. Mimogrede, njihove štruklje lahko kupiš…