Anina kuhinja

Osnove kuhanja: Priprava karamele

Čas priprave: /

Čas kuhanja: nekaj minut

Količina: /

Sestavine:

  • kristalni sladkor (navadni beli, trsni, rjavi)
  • ščepec soli

Postopek:

Natisni
  1. Preden začnete s pripravo karamele poskrbite, da se sladkor ne drži skupaj v bunkicah.
  2. Ponev segrejte na najvišjo temperaturo in sladkor enakomerno razporedite po posodi. Počakajte, da se začne topiti. Za čimbolj enakomerno topljenje, posodo vmes malce potresite. V primeru, da se sladkor na robu ne stopi dovolj, ga s kuhalnico malce premaknite proti sredini – kljub nežnim premikom, karamele ne mešajte.
  3. Ko je sladkor karameliziran, ga lahko prelijete in strdite ali pa ga uporabite za željen recept, ki karamelo zahteva. Karameli lahko vmešate razne dodatke za karamelni obliv/preliv, kot je maslo, sladka smetana…