Anina kuhinja

“One-Pot” špageti Puttanesca

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • žlica olivnega olja
  • 1 narezana manjša čebula
  • ščepec soli in ščep sladkorja
  • 2 paradižnika
  • konzerva celih pelatov
  • 2 drobno narezana stroka česna
  • polna pest črnih oliv brez koščic
  • drobno narezanih 10-15 kaper
  • čili v prahu po okusu
  • ščep origana
  • 200 gramov špagetov
  • 500 ml vode
  • nariban parmezan

Postopek:

Natisni
  1. Drobno narezano čebulo malce popečemo. Dodamo ji sol in sladkor. Ko postekleni, dodamo narezana paradižnika in pelate. Premešamo.
  2. V ponev dodamo vse preostale sestavine razen parmezana in špagete pokrijemo. Vsebino zavremo, nato pa temperaturo znižamo na srednjo in kuhamo toliko časa kot predpisuje embalaža testenin. Po tem času jih poskusimo in po potrebi prilijemo malce vode in kuhamo še kakšno minuto. Po potrebi in okusu dosolimo.
  3. Čez kuhane špagete naribamo svež parmezan in jih postrežemo.