Anina kuhinja

Nekaj minutni veganski kremasti jagodni sladoled iz treh sestavin in brez sladkorja

Čas priprave: 4 minute

Čas kuhanja: 1-2 uri zamrzovanja

Količina: 6-8 kepic

Sestavine:

Osnovne sestavine:
250 gramov zamrznjenih jagod (ali malin, borovnic)
60-80 gramov indijskih oreščkov
4 datlji ali 1-2 žlic medu ali 1-2 žlici agavinega sirupa

Opcijske sestavine za bolj bogat okus:
5-7 žlic limoninega soka
1/2 limonine lupinice
RUF vanilijeva maslena aroma
RUF belo čokoladni ali drugi okraski po okusu

Postopek:

Natisni

Oreščke in narezane datlje namočimo v toplo vodo za nekih 15 minut. Nato obe sestavini skupaj z limoninim sokom, aromo in lupinico fino zmiksamo v enotno zmes.

Dodamo zamrznjene jagode in zmiksamo v sladoled, ter ga takoj postrežemo.

Veganski kremasti jagodni sladoled iz treh sestavin, brez sladkorja je sladoled ki je pripravljen iz indijskih oreščkov in z datlji ki popolno zaokrožijo okus. Datlje lahko nadomestite z medom ali agavinim sirupom ali pa vsa sladila preprosto izključite. Sploh če so vaše jagode ekstra sladke. 😉

Sponzor recepta je: