AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Nekaj minutni veganski kremasti jagodni sladoled iz treh sestavin in brez sladkorja

Čas priprave: 4 minute

Čas kuhanja: 1-2 uri zamrzovanja

Količina: 6-8 kepic

Sestavine:

Osnovne sestavine:
250 gramov zamrznjenih jagod (ali malin, borovnic)
60-80 gramov indijskih oreščkov
4 datlji ali 1-2 žlic medu ali 1-2 žlici agavinega sirupa

Opcijske sestavine za bolj bogat okus:
5-7 žlic limoninega soka
1/2 limonine lupinice
RUF vanilijeva maslena aroma
RUF belo čokoladni ali drugi okraski po okusu

Postopek:

Natisni

Oreščke in narezane datlje namočimo v toplo vodo za nekih 15 minut. Nato obe sestavini skupaj z limoninim sokom, aromo in lupinico fino zmiksamo v enotno zmes.

Dodamo zamrznjene jagode in zmiksamo v sladoled, ter ga takoj postrežemo.

Veganski kremasti jagodni sladoled iz treh sestavin, brez sladkorja je sladoled ki je pripravljen iz indijskih oreščkov in z datlji ki popolno zaokrožijo okus. Datlje lahko nadomestite z medom ali agavinim sirupom ali pa vsa sladila preprosto izključite. Sploh če so vaše jagode ekstra sladke. 😉

Sponzor recepta je: