Sestavine:
10 manjši rumenih, rdečih ali oranžnih paprik
2 Rio Mare skuši Messicana
3 pesti kuhanega ješprena
svež drobnjak ali mlada čebulica
vejica ali dve svežega peteršilja
Postopek:
NatisniJešprenjček fino operemo, zalijemo s hladno vodo in jo solimo. (na 1,5 litra vode dodamo 1 zvrhano čajno žličko soli) Ješprenček kuhamo nekih 30 minut, nato pa ga odlijemo in malo ohladimo.
Paprike izdolbemo in razpolovimo. Kuhan ješprenj zmešamo s skušo v omaki in narezano mlado čebulico ali drobnjakom.
Paprike nadevamo in jih potresemo s svežim peteršiljem.
Nadevane mini paprike z ješprenčkom in skušo so tako noro okusne in tako hitro narejene. V primeru da paprik nimate, lahko večje paprike le zrežete med pripravljenim nadevom in vse skupaj postrežete kot hladno solato.
Lahko pa tudi Rio Mare skušo Messicana zmešate v vroč kuhan ješprenček in imate hitro ekspresno zdravo kosilo.