Anina kuhinja

Nadevane mini paprike z ješprenčkom in skušo

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 20-25 nadevanih polovic paprik

Sestavine:

10 manjši rumenih, rdečih ali oranžnih paprik
2 Rio Mare skuši Messicana
3 pesti kuhanega ješprena
svež drobnjak ali mlada čebulica
vejica ali dve svežega peteršilja

Postopek:

Natisni

Ješprenjček fino operemo, zalijemo s hladno vodo in jo solimo. (na 1,5 litra vode dodamo 1 zvrhano čajno žličko soli) Ješprenček kuhamo nekih 30 minut, nato pa ga odlijemo in malo ohladimo.

Paprike izdolbemo in razpolovimo. Kuhan ješprenj zmešamo s skušo v omaki in narezano mlado čebulico ali drobnjakom.

Paprike nadevamo in jih potresemo s svežim peteršiljem.

Nadevane mini paprike z ješprenčkom in skušo so tako noro okusne in tako hitro narejene. V primeru da paprik nimate, lahko večje paprike le zrežete med pripravljenim nadevom in vse skupaj postrežete kot hladno solato.

Lahko pa tudi Rio Mare skušo Messicana zmešate v vroč kuhan ješprenček in imate hitro ekspresno zdravo kosilo.