Anina kuhinja

Mehiška solata s tortiljami, rdečim fižolom in koruzo

Sirni solatni preliv s pekočo čilijevo omako.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut

Za 1 osebo.

SESTAVINE:

– 80 gramov rdečega fižola iz konzerve
– 50 g koruze iz konzerve
– 1/4 manjše zelene solate
– 1 paradižnik
– polovica rdeče paprike
– 1 pšenična tortilja
– sirni solatni preliv s čilijevo omako ( recept zanj najdete tukaj )

OPIS PRIPRAVE:

   Solato lahko pripravite na krožniku kakor prikazuje slika ali pa v solatno skledo. Najprej nastrgate umito zeleno solato, nato na kocke narežete paradižnik in papriko, dodate še koruzo in fižol, ter na trakove narezano tortiljo. Po vrhu polijete sirni preliv s čilijevo omako in premešate.
  Lahko solati dodate še kakšno tortiljo več in jo postrežete kot lahko glavno jed.

Dober tek