Anina kuhinja

Mafini s temno čokolado

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ČAS PEKE: 20-23 minut

Za 12 mafinov.

SESTAVINE:
– 280 g moke
– 70 g sladkorja
– polovica čajne žličke soli
– 2 dcl mleka
– 2 večja jajca
– 0,5 dcl olja
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 1 vrečka pecilnega praška
– 300 g jedilne čokolade
– 4-5 žlic kakava v prahu

OPIS PRIPRAVE:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajca ubijemo v posodo in jim dodamo vanilijev sladkor in navadni sladkor, ter z električnim mešalnikom stepamo kakšnih 5 minut, dokler zmes ne postane svetlo rumene barve. Nato dodamo mleko, olje, sol in s cedilom presejemo moko, ter pecilni prašek. Vse skupaj vmešamo, tako da dobimo malce bolj gosto zmes.

Čokolado zapremo v plastično vrečko in jo s tolkačem za meso dobro zdrobimo. Nič ni narobe, če je med delčki kakšen malce večji košček.
Zdrobljeno čokolado in kakav nato z žlico dobro vmešamo v narejeno zmes za mafine.
Pekač obložimo z papirnatimi šalčkami in le te nadevamo z narejeno zmesjo.

Papirnatih šalčk ne rabimo mazati z margarino, saj se bodo mafini od njih čisto lepo ločili, samo počakajte da se malce ohladijo, saj se vroči težko odstranijo od šalčk. Pekač nato za dobrih 20 minut položimo v segreto pečico. Ali so mafini pečeni preverimo tako, da vanje zapičimo zobotrebec in če na njem ne ostane sledi, so mafini pečeni. V pečici jih položite malce bolj proti dnu pečice in jih po 20 minutah nujno preverite z zobotrebcem.



Veselo sladkanje!