Anina kuhinja

Lososovi burgerji z gorčico in rukolo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 2 burgerja

Sestavine:

  • 300 gramov lososa
  • 2 sezamovi kajzerici ali štručki
  • 2 manjši jajci
  • 1 žlica gorčice
  • 1/2 čajne žličke soli
  • ščepec kajenskega popra
  • 5 žlic krušnih drobtin
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 polna pest mlade rukole
  • 1 žlica majoneze
  • 2 žlici kisle smetane

Postopek:

Natisni
  1. Ponev dobro segrejemo in ji dodamo nekaj žlic olja, ter na njem hrustljavo zapečemo lososa. Začnemo ga peči s kožo obrnjeno navzdol.

  2. Ko je koža hrustljavo zapečena, ga obrnemo in samo nekaj trenutkov pečemo še na drugi strani. Nič zato, če ni še popolnoma pečen, saj ga bomo zapekli pozneje še enkra, ko bo že v polpetih. Važno je da z zapečenostjo dodamo dodaten okus.

  3. Pečenega lososa ohladimo, nato pa z rokami razkosamo na majhne koščke. Hrustljavo kožo prav tako narežemo na majhne koščke in uporabimo. (če je ne marate, jo lahko zavržete) Koža bo dodala veliko okusa.

  4. Mesu dodamo drobtine.V drugi posodi stepemo jajci, in vanju vmešamo limonin sok, gorčico, poper in sol.

  5. Jajčno zmes vmešamo k mesu in oblikujemo dva večja polpeta.


    ” width=”300px” height=”200px”>

  6. Polpeta pokrijemo s folijo in za deset minut položimo v hladilnik, da se sestavine malce prepojijo.Medtem pripravimo namaz. V manjši posodi zmešamo majonezo in kislo smetano.

  7. Rukolo operemo in štručke razpolovimo in popečemo na žaru.V ponvi segrejemo ravno toliko olja, da pokrije površino. Na olju zlato rjavo zapečemo polpeta. (pri meni je ostalo čisto malo zmesi še za enega majhnega)

  8. Spodnji in zgornji del štručke namažemo z namazom in na spodnji del položimo lososov polpet. Čezenj dodamo rukolo in zgornji del štručke.

  9. Burger postrežemo.

Nisem največja oboževalka rib, toda lososa preprosto obožujem. Z njim je tako preprosto kuhati in s svojo lepo barvo vedno polepša krožnik.

Ker pa z dragim obožujeva burgerje, sem za naju pripravila prav posebne, lososove. Bili so odlični. 😉