Anina kuhinja

Kvašen tanki kruh naan premazan s česnom in zelišči

Čas priprave: 10 minut + vzhajanje

Čas kuhanja: 5x 6-8 minut

Količina: 7-8 kosov

Sestavine:

650 gramov ostre moke
2/3 kocke Fala svežega kvasa
1 vrečka kislega testa Fala
250-280 ml tople vode
50 ml jogurta
1 žlica sladkorja
1 čajna žlička soli
16 žlic olivnega ali sončničnega olja
2 čajni žlički mletega česna
1/2 čajne žličke suhega peteršilja
1/2 čajne žličke suhega majarona
1/2 čajne žličke suhega timijana

Postopek:

Natisni

Vodo osladkamo s sladkorjem. Vanjo nadrobimo kvas in počakamo 10 minut, da se aktivira. Vlijemo ga v moko zmešano s kislim testom in premešamo. Dodamo sol, jogurt in 6 žlic olja in zgnetemo v pocasto testo. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati 1 uro. Pripravimo zeliščno olje. 10 žlic olja, česen in začimbe zmešamo.

Testo razdelimo na 7-8 delov (odvisno od željene debeline in velikosti ponve).

Ponev segrejemo na najvišji temperaturi in jo premažemo z oljnato papirnato brisačko. Vmes prvi del testa raztegnemo/razvaljamo v krog primerne velikosti za ponev in v ponev dodamo testo. Pečemo ga nekih 3-4 minute na eni strani, da se na testu naredijo rjave pikice. Nato testo obrnemo in zgornji del s čopičem premažemo s pripravljenim zeliščnim oljem. Naan tudi na drugi strani pečemo neke tri minute in ga odstranimo na pripravljeno podlago.

Postopek ponavljamo da zmanjka testa.

Naan premazan s česnom in zelišči lahko naredite tudi brez zeliščnega olja, ali pa vključite drugo,svojo mešanico začimb.

 

 

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.