Anina kuhinja

Kruhki s pica namazom

Sir, šunka, suha salama, kisla smetana, kečap, origano in  poper v posodi.

V posodo dodano še eno jajce.

Izgled končanega namaza.

Namazani kruhki pred peko.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut

Za 20 nadevanih kosov francoske štručke.

SESTAVINE:

– francoske štručke ( Lahko tudi navaden kruh, če le teh nimate. Recept za domače francoske štruce najdete tukaj )
– 300 g pica šunke
– 15 kosov narezane suhe salame
– 1 jajce
– 1 zvrhana žlica kisle smetane
– 2 žlici kečapa
– 1 velika pest naribanega sira
– ščepec origana, popra

OPIS PRIPRAVE:

  Šunko in suho salamo narežemo na manjše kocke ( pol cm ), ter jim dodamo sir, kislo smetano, kečap, jajce, poper in origano. Vse sestavine dobro premešamo.
  Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo narezan kruh ali narezano francosko štuco. Vsak kos posebej nadevamo z namazom ( pazimo da vsaj pol cm ob robu ne namažemo, saj se bo nadev stopil, in bo tako stekel čez rob koščka ).
   Položimo jih v segreto pečico na 180 stopinj za približno 10-15 minut. Postrežemo še tople. Namaz lahko pripravite že vnaprej in ga hranite v hladilniku.
  Kruhke priporočam za razna praznovanja, ker so hitro pripravljeni in vedno navdušijo.

DOBER TEK