Anina kuhinja

Klasični marmorni črno beli kolač s sladkorjem v prahu

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 1 kolač

Sestavine:

4 jajca
160 gramov sladkorja
2 polni žlici vanilijevega sladkorja
1/2 vrečke RUF pecilnega praška
150 ml vode
130 ml sončničnega olja
ščepec soli
300 gramov navadne ali pirine moke
1 flaška RUF rumove arome ali 4-5 žlic ruma
3 žlice grenkega kakava v prahu + 3 žlice vode
2 žlici masla + 1 žlica moke
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Potičnico obilno namažemo z maslom in potresemo z žlico moke. Odvečno moko stresemo stran.

Jajca ločimo. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli. K rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Vse skupaj penasto umešamo.

Nato v zmes presejemo moko s pecilnim praškom. Dodamo še rumovo aromo, vodo in olje. Vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom na najmanjši hitrosti.

V zmes vmešamo sneg in ga razdelimo na dva dela. V en del vmešamo kakav v prahu in 3 žlice vode.

Izmenično v potičnico dodajamo žlico svetle zmesi in temne. Ko zmesi zmanjka z kuhalnico ali nasprotno stranjo žlice po zmesi rišemo osmice, da nežno premešamo svetlo in temno zmes.

Potičnico za 45 minut položimo v segreto pečico. Pečen kolač odstranimo in malce ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem.

 

Klasični marmorni črno beli kolač s sladkorjem v prahu je ena naših najljubših sladic. Popolnoma je preprost in je brezdvomno najboljši soremljevalec ob skodelici čaja, mleka ali kave.

Recept je sponzoriralo podjetje: