Anina kuhinja

Juha iz paprike in bučke s polenta kockami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • Sestavine za juho:
  • 1 večja rdeča paprika
  • 2 rumeni papriki
  • 1 manjša cukini bučke
  • 1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna
  • 1 manjši paradižnik
  • vejica svežega peteršilja ali 1/2 čajne žličke Kotanyi posušenega peteršilja
  • 1/2 majhne čebule
  • sol po okusu
  • 1 zravnana čajna žlička Kotanyi sladke paprike
  • 1 zravnana čajna žlička trsnega ali navadnega sladkorja
  • Kotanyi kajenski poper po okusu
  • Sestavine za polenta kocke:
  • 200 ml vode
  • 200 ml mleka (ali vode)
  • 1 zravnana čajna žlička soli
  • 100 gramov polente
  • 1 pest naribanega parmezana
  • 1 žlica masla

Postopek:

Natisni
  1. Čebulo, paprike, bučko in paradižnik narežemo na drobno. Zrnasti česen namočimo v malce vode, da se prebudi.
  2. Vodo in mleko skupaj s soljo pripeljemo skoraj do vretja. Nato vmešamo polento in jo skuhamo. Kuhani vmešamo parmezan in maslo in jo razporedimo po pekaču obloženem s folijo za živila – plastično folijo. Pekač je lahko manjši ali večji – v vsakem primeru boste na koncu lahko zrezali polento na kocke.
  3. Polento pokrijete s plastično folijo, da se na vrhu ne bo naredila skorjica in jo pustite da se popolnoma ohladi. Vmes pripravite juho.
  4. Čebulo popečete da se nežno spusti, nato dodate paprike in bučko. Pražimo nekaj minutk in dodamo česen. Počakamo da zadiši, ter primešamo paradižnik. Solimo, vmešamo sladkor, poper in sladko papriko v prahu.
  5. Pražimo minutko, nato pa zalijemo. Če želimo gosto juho zalijemo toliko da voda pokriva sestavine za 2-3 cm in nič več.
  6. Juhi dodamo peteršilj in jo na manjšem ognju kuhamo nadaljnih 15 minut. Nato jo fino zmiksamo in po okusu dosolimo, ter postrežemo.
  7. Ohlajeno polento zrežemo na kocke in serviramo poleg juhe.

oglasek (1)