Anina kuhinja

Jota s kislo repo

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

1 kozarec vložene kisle repe Droga
6 krompirjev
1 srednje velika čebula
250 gramov kuhanega fižola
1-2 lovorjev lista
1-2 čajne žličke soli
mleti poper po okusu
2 stroka česna
kruh

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na drobno. Kislo repo spiramo z vročo vodo, da dobimo željeno kislost. Krompir narežemo na srednje velike koščke. Na žlici ali dveh olja čebulo in krompir popražimo. Pražimo le minutko, saj ne želimo da se preveč zapečeta. Nato zalijemo z dobrim litrom vode in dodamo kislo repo.

Dolijemo še toliko vode da jo dodobra pokriva in dodamo sol, lovorjev list, poper ter kuhamo na manjšem ognju dobro uro.

Takrat dodamo fižol

in kuhamo še nekih 5-10 minut, ter joto postrežemo ob kruhu.

Jota s kislo repo je odlična domača jed na žlico, ki je popolna za hladne zimske dni. Za ljubitelje mesa priporočam, da vključite kakšno kranjsko klobaso ali kos prekajenega svinjskega mesa.