Anina kuhinja

Jagodni skutni mousse z brezglutenskimi piškoti

Čas priprave: 10

Čas kuhanja: /

Količina: 6

Sestavine:

  • 500 gramov jagod
  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 200 gramov pasirane skute
  • 100 gramov grškega jogurta
  • 1 bio limona
  • 3-4 žlice sladkorja v prahu
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 150 gramov Schaer brezglutenskih piškotov s čokolado

Postopek:

Natisni
  1. Dvesto gramov jagod narežemo na drobno. Eno polovico preostalih jagod zmiksamo v jagodni pire.
  2. Skuto fino zmešamo z jogurtom in sladkorjem. Vmešamo semena vanilijevega stroka in lupinico ene limone. Primešamo še sok polovice-ene limone (odvisno od željene kislosti), in zmiksan jagodni pire.
  3. Sladko smetano čvrsto stepemo. Počasi jo vmešamo v jagodno skutno kremo.
    Kremo in narezane jagode razporedimo med skledice/kozarčke, jih okrasimo s preostalimi jagodami in piškoti in jo položimo v hladilnik za 1 uro.

Saj vem, da niso v sezoni ampak meni se tako luštajo. Mislim, da sem si to sladico na hitro zmešala že vsaj 3x v dobrem tednu. 😀 Delim za vse ki ste taki ljubitelji jagod, kot jaz. 😉

 

Schaer