Anina kuhinja

Jagodna jogurtova torta brez peke

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 torta

Sestavine:

  • Sestavine za podlago:
  • 200 gramov polnozrnatih, brezglutenskih ali maslenih piškotov
  • 50-60 gramov masla
  • ščepec Kotanyi cimeta v prahu
  • Sestavine za nadev:
  • 800 ml navadnega jogurta
  • 300 gramov pasirane fine skute
  • 400 ml sladke smetane
  • 2 Kotanyi vrečki Agarja – rastlinskega sredstva za želiranje (lahko ga nadomestite z 2 vrečkama Želatine Fix)
  • 1 vrečka Kotanyi burbonskega vanilijevega sladkorja
  • sok ene bio limone
  • limonina lupinica ene bio limone
  • 3-7 žlic ruma – po okusu
  • 4-6 žlic sladkorja v prahu – po okusu
  • 500-600 gramov svežih jagod
  • 2 žlici marelične marmelade
  • 2 žlici jagodne marmelade

Postopek:

Natisni
  1. Najprej pripravimo podlago. Obod tortnega pekača premažemo z maslom in ga oblečemo v papir za peko. Postavimo ga na izbrano nosilno podlago, na kateri bomo torto servirali.
    V sladko smetano stresemo Agar, dobro premešamo in vsebino zavremo. Kuhamo nekaj minut, nato pa smetano ohladimo.
  2. Med tem pripravimo vse ostalo. Piškote fino zmiksamo s cimetom in stopljenim maslom. Maslene piškote pritisnemo ob dno pripravljenega tortnega pekača.
  3. Marmeladi in dve žlici limoninega soka premešamo in segrejemo na štedilniku, da se malce otekočinita. Z marmeladama premažemo piškote. Čez marmeladi potresemo dobro pest narezanih jagod.
  4. Jogurt, skuto, limonino lupinico, preostali limonin sok, rum, sladkor v prahu in vanilijev sladkor fino zmiksamo da dobimo enotno zmes. Po okusu dodatno sladkamo ali dodamo še malo limone. Jogurtovo zmes med rednim mešanjem vlijemo v sladko smetano z želirnim sredstvom. Nadev prelijemo čez pripravljeno piškotno podlago in torto položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur – najbolje kar čez noč.
  5. Tortni obod ohlajene strjene torte odstranimo in ob robu in po vrhu okrasimo z razpolovljenimi jagodami. Jagode ob robu povežemo z okrasnim trakom.

oglasek (1)