Anina kuhinja

Grški giros s feta namazom, tunino in pinjolami

Čas priprave: 2 minuti

Čas kuhanja: /

Količina: 2 kosa

Sestavine:

– 2 tanka naan kruha ali lepinji (recept tukaj)
– 3 konzervi Rio Mare tunine Natura
– 4 žlice grškega jogurta ali navadnega jogurta
– 30-40 gramov fete sira
– nekaj listov sveže solate ali sveže špinače
– 1 sveža kumara ali okisana (kot za solato)
– majhen šopek drobnjaka ali 1 mlada čebulica
– 2-3 žlice limoninega soka ali jabolčnega kisa
– pest pinjol

Postopek:

Natisni

Grški jogurt in feta sir dobro premešamo v fin namaz. Pinjole na ponvi brez maščobe popečemo do zlato rjave barve. Namaz
namažemo ga po celotni površini obeh tankih kruhov. Eno tretjino namaza prihranimo.

Na sredini razporedimo zeleno solato, na kolobarje naribano svežo ali okisano kumaro in tunino, ter čez vse skupaj potresemo drobnjak in popečene pinjole.

V preostali namaz vmešamo limonin sok in ga pokapamo čez razporejene sestavine. Giros postrežemo.

Grški giros s feta namazom, tunino in pinjolami je odličen poletni osvežilni prigrizek ali pa preprosto kosilo/večerja.

Sama sem ga pripravljala tudi za pogostitev ekipe Radio 1. Več tukaj. 😉