Anina kuhinja

Gratinirane palačinke s tuninim nadevom

Zmes za palačinke.

 

Spečene palačinke in tunin nadev.

 

Nadevana palačinka.

 

Zložene palačinke na pomaščenem pekaču.

 

Polivka.

 

Prelite palačinke z polovko pred peko.

 

Še zadnji dodatek sira.

 

Pečena prepolovljena gratinirana palačinka.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut

Za 5 gratiniranih palačink.

SESTAVINE za palačinke:

– 0,25 litra mleka
– 1 jajce
– 1 žlica olja
– ščep soli
– 6 zvrhanih žlic moke

Sestavine za nadev:

– 2 mali konzervi tune
– 5 zvrhanih čajnih žličk kisle smetane
– 2 pesti naribanega sira
– ščep origana, popra

Ostale sestavine:

– 100 ml smetane za kuhanje
– 1 jajce
– 5-6 žlic mleka
– 2 pesti sira
– 1 žlica moke
– ščep soli, popra

OPIS PRIPRAVE:

Sestavine za palačinke zmešate z električnim mešalnikom. Palačinke spečete ( več nasvetov za peko palačink najdete tukaj).
V manjši posodi zmešate tuno, kislo smetano, sir, origano in poper. Palačinke nadevate z nadevom ( 1/5 nadeva na palačinko ) in jih tesno polagate zvite drugo zraven druge v pomaščen pekač.
V posodi kjer ste zmešali nadev nato zmešate jajce, smetano za kuhanje, mleko, moko, 1 pest sira, sol in poper. Zmes dobro zmešajte da ne bodo v njej grudice od moke. Zmes prelijte čez palačinke in pekač malce pretresite da se tekočina lepo razporedi. Če želite da tekočina prekriva palačinke dodajte še kakšnih 100 ml smetane in 1 jajce, v tekočo zmes. Lahko pa imate poliva malce manj, in na koncu čez palačinke potresete še preostali sir.
Pekač položite v segreto pečico na 200 stopinj za 20-30 minut ( odvisno od željene zapečenosti ).

Dober tek!