Anina kuhinja

Domači baby piškoti / savojski piškoti / savoiardi

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 30 piškotov

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 80 gramov svetlega trsnega sladkorja (ali navadnega)
  • 20 gramov kvalitetnega vanilijevega sladkorja
  • 100 gramov bele moke
  • 1/8 čajne žličke soli
  • vanilijev sladkor za posip – po želji
  • sladkor v prahu – po želji

Postopek:

Natisni
  1. Moko presejemo. Jajca ločimo. Sladkor in vanilijev sladkor premešamo.

  2. Beljakom dodamo 3 žlice izmerjenega sladkorja in sol. Stepamo do čvrstega da so konice snega ob dvigu mešalke pokončne.

  3. Rumenjake stepamo 5-10 minut skupaj s preostalim sladkorjem. K rumenjakom postopoma dodajamo presejano moko.

  4. Ko so sestavine zmešane z lopatko počasi v treh izmenah vmešamo sneg.

  5. Zmes nadevami v brizgalno vrečko in vbrizgamo 10 cm dolge piškote na papir za peko. Če želimo hrustljavo skorjico, po vrhu nepečenih piškotov potresemo vanilijev ali navadni sladkor.
  6. Piškote razporedimo 2 cm narazen saj se med peko razlezejo. Pečemo jih na 180 stopinjah 15-17 minut – do zlato rjave barve.

  7. Takšne ohladimo in po želji potresemo s sladkorjem v prahu.