Anina kuhinja

Domača pokovka s kokosovim oljem in sladko papriko

Čas priprave: 2 minuti

Čas kuhanja: /

Količina: 1 skleda

Sestavine:

  • 100 gramov koruznih zrn
  • 3-5 žlic kokosovega olja
  • sol po okusu (1 zravnana čajna žlička)
  • 1-3 čajne žličke Kotanyi sladke ali dimljene paprike (po okusu) – meni sta popolni 2 čajni žlički

Postopek:

Natisni
  1. V večjo posodo z debelim dnom dodamo kokosovo olje. Stopimo ga na najnižji temperaturi. Olja mora biti dovolj da pokrije dno posode.
  2. Na dno natresemo koruzna zrna, premešamo in posodo pokrijemo. Ploščo segrejemo na srednjo do višjo temperaturo in počakamo da zrna začnejo pokati. Med pokanjem posodo večkrat pretresemo, da zagotovimo, da se zrna ne bi prijela na dno posode.
  3. Ko se pokanje konča ali postane zelo poredko posodo odstavimo, jih prestresemo in v kokice takoj vmešamo sol zmešano s sladko papriko.

oglasek (1)